Kategoria 1

Dolnośląska konferencja wodociągowa - 31 III - 1 IV 2022r.

W dniach 31 marca - 1 kwietnia 2022r. w Polanicy - Zdroju, odbyła się dolnośląska konferencja wodociągowa, organizowana cyklicznie przez Fundację „Dolnośląskie Forum Wodociągowe”. Hasło przewodnie brzmiało: „POLSKI ŁAD w przedsiębiorstwach wodociągowo - kanalizacyjnych”. Referat związany z główną tematyką konferencji, dotyczący finansowych skutków dla spółek komunalnych w zakresie podatku dochodowego, podatku VAT oraz podatku od nieruchomości, przedstawili dr Paweł Grzybowski i mec. Michał Kostrzewa z kancelarii prawnej Ziemski & Partners z Poznania.

Konkurs plastyczny "Czysta woda"

Z okazji przypadającego 22 marca Światowego Dnia Wody, Fundacja "Dolnośląskie Forum Wodociągowe" wspólnie z Legnickim Przedsiębiorstwem Wodociągów i Kanalizacji S.A. oraz Młodzieżowym Centrum Kultury w Legnicy zorganizowały Dolnośląski Konkurs Plastyczny dla dzieci i młodzieży „Czysta woda”. W tym roku napłynęło aż 425 prac z całego regionu. Spośród nadesłanych prac komisja konkursowa wyłoniła przeszło 70 laureatów.