Konferencja wodociągowa "Bezpieczeństwo dostaw wody"

W dniach 11 - 12 października 2018r. w Polanicy-Zdroju odbyła się jesienna edycja dolnośląskiej konferencji wodociągowej, zorganizowanej tradycyjnie przez Fundację „Dolnośląskie Forum Wodociągowe”. Hasło przewodnie brzmiało: „Bezpieczeństwo dostaw wody”. Patronatem honorowym konferencję objęli: Marszałek Województwa Dolnośląskiego oraz Izba Gospodarcza „Wodociągi Polskie”. Referaty związane z zapewnieniem bezpieczeństwa dostaw wody oraz cyberbezpieczeństwem przedstawili: dr inż. Tadeusz Rzepecki – Przewodniczący Rady IGWP oraz Dorota Jakuta - Prezes IGWP a także Klara Ramm - Członek Zarządu EUREAU, ekspert IGWP. W konferencji uczestniczyły osoby zarządzające przedsiębiorstwami wodociągowo-kanalizacyjnymi, zrzeszonymi w Fundacji „Dolnośląskie Forum Wodociągowe” oraz przedstawiciele Regionalnego Stowarzyszenia Wodociągowego z/s w Olsztynie. Partnerami konferencji były firmy: Kessel, Uponor, Sezam Instal, Secuba oraz Diehl Metering.