Wydarzenia

ODWOŁANA Dolnośląska Konferencja Wodociągowa planowana na dni 23-24 kwietnia 2020r.

W związku z pandemią koronawirusa COVID-19 Dolnośląska Konferencja Wodociągowa planowana na dni 23-24 kwietnia 2020r. zostaje odwołana. W zaistniałej sytuacji liczymy na wyrozumiałość.

Konferencja „Energetyka w przedsiębiorstwach wodociągowo - kanalizacyjnych”

W dniach 24 - 25 października 2019r. w Polanicy – Zdroju odbyła się jesienna edycja dolnośląskiej konferencji wodociągowej, organizowanej cyklicznie przez Fundację „Dolnośląskie Forum Wodociągowe”.

Konferencja "Nowe uprawnienia radnych wobec spółek komunalnych oraz procedura zmiany taryfy w obliczu wzrostów kosztów działalności"

W dniach 4 - 5 kwietnia 2019r. w Karpaczu odbyła się wiosenna edycja dolnośląskiej konferencji wodociągowej, organizowanej cyklicznie przez Fundację „Dolnośląskie Forum Wodociągowe”.

Konferencja wodociągowa "Bezpieczeństwo dostaw wody"

W dniach 11 - 12 października 2018r. w Polanicy-Zdroju odbyła się jesienna edycja dolnośląskiej konferencji wodociągowej, zorganizowanej tradycyjnie przez Fundację „Dolnośląskie Forum Wodociągowe”. Hasło przewodnie brzmiało: „Bezpieczeństwo dostaw wody”.

Konferencja „Praktyczne aspekty funkcjonowania przedsiębiorstw wodociągowo – kanalizacyjnych w nowej rzeczywistości prawnej”

W dniach 26 - 27 kwietnia 2018r. odbyła się kolejna dolnośląska konferencja wodociągowa, zorganizowana przez Fundację „Dolnośląskie Forum Wodociągowe”.

Dolnośląski Konkurs Plastyczny "Czysta Woda"

Konferencja

W dniach 5-6 października 2017r.w Polanicy-Zdroju odbyła się kolejna dolnośląska konferencja wodociągowa, zorganizowana przez Fundację „Dolnośląskie Forum Wodociągowe”.

Międzynarodowy Kongres Ochrony Środowiska ENVICON Environment

Międzynarodowy Kongres Ochrony Środowiska ENVICON Environment, który odbędzie się w dniach 16-17 października w Poznaniu będzie, jak co roku, największym spotkan

Konferencja „Nowe obowiązki przedsiębiorstw wodociągowych w świetle projektu ustawy Kodeks urbanistyczno – budowlany”

W dniach 20-21 kwietnia 2017r. odbyła się kolejna dolnośląska konferencja wodociągowa, zorganizowana przez Fundację „Dolnośląskie Forum Wodociągowe”.

Dolnośląski Konkurs Plastyczny

Z okazji przypadającego 22 marca Światowego Dnia Wody, Fundacja "Dolnośląskie Forum Wodociągowe" wraz z Legnickim Przedsiębiorstwem Wodociągów i Kanalizacji S.A. oraz Młodzieżowym Centrum Kultury w Legnicy zorganizowała dolnośląski konkurs plastyczny pod hasłem „PRZYRODA WOKÓŁ NAS – CZYSTA WODA”.